13.6.07

Välkommen till Sverige!

Alltså, jag vet att jag är helt efter för det här hände för typ en månad sen.. men jag kan liksom inte släppa det och jag MÅSTE bara få skriva om det.

Nå väl. Alltså för typ en månad sedan var det någon som tyckte att det var en ganska skojig idé att köra upp en mick i ansiktet på Reinfeldt som sedan visade sej innehålla en hemlig anordning som sprutade vatten (micken alltså, inte statsministern) med följd att Reinfeldt fick en vattenstråle i ansiktet.
Märk väl, kära vänner; en VATTENSTRÅLE.

Dagen efter var svenska folket i total chock. Händelsen var förstasidesstoff i alla tidningar och täckte både sidorna 11, 12, 13, 14, 15 och mittuppslaget.

Moralpaniken var ett faktum.
Talesmän gick ut med utlåtanden om att det var en fruktansvärd händelse och en skamfläck på Landet Lagoms karta. Det skriades om polisanmälningar och total smaklöshet. Statsministern var kränkt och skrämd och hans barn som bevittnat denna fruktansvärda händelse totalt traumatiserade. Etcetera.
Eh va? Har jag missat något eller?

Låt oss gå igenom händelsen igen:
Reinfeldt och hans barn besökte galapremiären av nya Pirates filmen i Stockholm. Reinfeldt går fram till journalisterna för att snällt svara på några frågor och får en vattenstråle i ansiktet. Hans barn blir traumatiserade?

Om inte jag har fattat världen helt fel fanns det i samma stund som Reinfelt fick lite vatten i ansiktet många, många människor som fick andra saker i sina ansikten.
Kanske en tioårig pojke i Thailand som fick en vuxen mans säd sprutad i sitt.
Kanske en mamma i Irak som fick sin dotters hjärnsubstans skvätt över sitt.
Kanske en man någonstans i Afrika som tvingades bevittna uttrycket i sin fru och sina döttrars ansikten när dom våldtogs om och om igen.
Kanske en kvinna i Jemen som fick stenar kastade i sitt, tills hon inte längre hade något ansikte kvar.
Det fanns nog ganska många som av diverse anledningar blev spottade i sina ansikten,
och bara i Sverige fanns det förmodligen åtskilliga barn som tvingades ta emot upprepade slag i sina.
Jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet, men ja. Ni fattar vart jag vill komma va?

Ja, det VAR ett ganska tacky skämt att spruta vatten på Reinfeldt.
Ja, det KUNDE ha varit syra eller något annat frätande.
Men det var det inte. Det var bara vatten.
Och att kalla det en fruktansvärdt kränkande tragedi och bröla om hur synd det är om statministerns barn som tvingats bevittna detta är nog faktiskt det enda jag finner riktigt smaklöst i hela den här historien.
Dags att vakna
upp, för faan.