28.9.08

Milde måne!

Igår var det stor happening här i Alinge-Texas, åtminstone för alla (stackars) barnfamiljer.
Byggare Bob var nämligen i stan och som löken på laxen hade han med sej 200 gula plasthjälmar som skulle delas ut till de 200 första kidsen på plats.
För att undvika totalt upplopp uppträdde han inte mindre än två gånger, först klockan 11.00 och sedan klockan 12.00, och för att vara på den säkra sidan (ur ett gul plasthjälmsperspektiv) siktade vi in oss redan klockan elva.

Tyvärr var jag min tidsoptimistiska lilla djävul på högeraxeln trogen; när klockan var 10.56 hade vi ännu inte lämnat lägenheten, men jag körde i sann GTA-anda ner till stan och 11.06 kom vi mycket anfådda fram till torget där Bobban skulle vara.

Självklart var de förbannade hjälmarna redan slut. Skrik och panik.
Alltså var vi tvungna att slå dank i en timme tills det var dags för utdelning nr. 2. Och jag visste att om jag inte fick tag i en då skulle jag göra min son MYCKET besviken.

När det började dra ihop sej till tolvslag stod vi startklara i shoppingcentrat Storkens entré där BB skulle göra sitt nästa framträdande. Vi var på plats redan kvart i och då var det ganska glest med ha-galna ungar+ päron. Men när klockan passerat tolv var hela utrymmet nedanför rulltrapporna fullt och jag låg ju inte direkt på plussidan eftersom jag hade vagnen med mej.

Byggare Bob hade dessutom den dåliga smaken att vara rätt så försenad, först kvart över började det rassla i leden och ryktet spred sig snabbt att han inte alls skulle stå nedanför rulltrapporna som alla trott utan utanför leksaksaffären.
För att komma till den måste man passera en relativt trång gång.
När sanningen sakta började gå upp för oss svettiga föräldrar utbröt fullständig panik.
Jag lyckades hugga tag i Melvin och med Lovis på armen gled vi hjälplöst framåt i den pressande folkmassan.
Vagnen var ju bara att fetglömma.

På något sätt lyckades jag ta mej fram, då ser jag som i slow motion att hjälmarna håller på att ta slut, folk är som besatta och sliter dem ur Bobs händer för att tillfredsställa sina telningar.
Han har nog cirka 4 hjälmar kvar när jag med övermänsklig styrka lyckas få fram handen och faktiskt får tag i en.
Av rädsla för att någon ska ta struptag på mej och stjäla min gula plasthjälm stoppar jag den under jackan, sedan börjar vi sakta men säkert färden bakåt.

Först då går det upp för mej att jag lämnat min vagn, min UJ som folk stjäl bara man böjer sig ner för att knyta skosnöret, helt obevakad ute vid rulltrapporna (jag medger att jag blev helt meddragen i plasthjälmshysterin, och inte tänkte, bara handlade)!
Dessutom är den komplett med en Skip hop-skötväska MED min plånbok i. En påse under med två Molo-lurvisar, en kiddyboard och sittdyna, värdet av vagnen är alltså cirkus 12000.

Fatta paniken liksom. Dessutom är trycket från alla som pressar från FEL håll med hjälmpsykotiska blickar enormt och jag har fullt sjå med att hålla koll på att Melvin inte blir nertrampad av folkmassorna, rena helvetet.

Hursomhelst så är vagnen kvar när vi äntligen lyckats brotta oss fram utan att bli alltför överfallna. Thank god!

Hade jag vetat att folk skulle slåss som galningar för att få tag i de där hjälmarna (man kunde tro att det rörde sej om guldtackor och inte plasthjälmar) hade jag bannemej stannat hemma.

Men samtidigt fattar jag grejen, Melvin hade gnällt i tre dygn om han inte fått en hjälmjävel, så vad gör man?
Och lite vackert är det faktiskt mitt i det tragiska, för vad var det om inte kärleken till våra barn, viljan att se dem glada (de materialistiska små skitarna) som gjorde oss sådär galna.

Stackars dem som misslyckades säger jag bara.

Och en sista hälsning till Byggare Bob:
Nästa gång du kommer, se till att ha hjälmar till alla barn eller lämna dem hemma.
Så blir det mycket trevligare både för dej och för oss.

24.9.08

Hört på radion:

Eftersom jag berättat det här för alla jag träffat sedan i måndags tänkte jag att det kunde vara på sin plats att berätta det här också.

I måndags hörde jag nämligen en helt underbar historia på radion, temat var "det värsta du någonsin hört" eller något i den stilen och det var en kille som ringde in för att berätta om något som hans flickväns kompis, kompis påstås ha upplevet. Just detta med den långväga bekantskapen med huvudpersonen insinuerar ju helt klart en råttan i pizzan.
Men OM det är sant så är det förbannat roligt, och om det inte är det är det tamejtusan ganska så roligt ändå.

Okej here it goes:
En tjej är ute på krogen och följer med en kille hem på ett hederligt gammalt one night stand.
På morgonen har killen bråttom i väg och ger henne nyckeln så att hon kan ligga kvar en stund, ta lite frukost och duscha eller vad hon nu kan tänkas känna för att göra. Sedan är det bara att hiva in nyckeln genom brevinkastet.

Tjejen tar det lugnt käkar lite, tvättar sej och går på toa. När hon är klar upptäcker hon att det inte går att spola och givetvis har hon gjort nummer 2.
Hon gör alltså det som jag tror varenda brutta i stan skulle ha gjort, nämligen plockar upp sitt bajs ur toaletten med en plastpåse som hon knyter ihop och tar med sej för att slänga.

På vägen ut stannar hon och skriver en lapp vid köksbordet. Det står:
Tack för igår, det var underbart. Hör av dej om du vill ha mer+ hennes telenr.

Sedan lämnar hon lägenheten, låser dörren och kastar in nyckeln genom brevinkastet.
Då kommer hon på att hon glömt sin avföring på köksbordet, närmare bestämt brevid lappen som avslutas med meningen "hör av dej om du vill ha mer."

Hahaha! Vad gör man? Man måste ju bara ta livet av sej, eller åtminstone plastikoperera sig till oigenkännlighet.
Hysteriskt roligt.

23.9.08

Slackerdag.

Igår hade jag en väldigt stressig, händelserik och tillsist trevlig dag/kväll med resultatet att jag idag kände mej helt dränerad på energi.

Alltså gjorde jag något radikalt som jag normalt sett inte brukar göra eftersom bara tanken på det oftast ger mej dåligt samvete.

Jag stängde av mobiltelefonen, drog ur sladden till hemtelefonen, stängde av datorn och låste dörren.
Isolerade mej totalt från omvärlden med andra ord, och sedan låg jag i soffan hela dagen i pyamas.

För en gångs skull läste mina barn av min sinnesstämning rätt och lät mej faktiskt (nästan) vara.
Jag lät Melvin titta på tv hur mycket han ville, han fick obegränsad tillgång till datorn och vi gick igenom massor av de gamla nintendospelen som finns inlagda på X-boxen.
Fy vilken hemsk mamma jag är! Men idag struntade jag faktiskt fullkomligt i det.

Lovis verkade rätt nöjd med situationen, de senaste veckorna har vi flängt runt som en flock yra höns och hon tyckte nog det var skönt att bara skrota runt hemma och greja med sånt som tiomånaders gillar att greja med (slänga saker i toaletten, äta upp tv-tidningen, leka med pappas cdskivor, dra fram alla skorna i skostället i hallen, tömma skåp och lådor i köket, öva på att klättra upp i soffan, äta saker man hittar under soffan och så vidare).

Istället för att laga mat fick Jari åka ut och jaga pizza, och vi har både druckit cola och ätit glass.
Vidare har vi inte vart ute och fått frisk luft på hela dan, inte klätt på oss eller ätit ordentlig lunch.

Jag har alltså inte gjort någonting idag utan bara varit, och det var helt underbart att bara strunta i alla måsten och allt som ska göras och bara vara i nuet med dom två som betyder allt för mej.

Och vet ni vad det märkligaste är? Att trots att jag rent praktiskt varit en riktig skitmamma idag var det nog bra längesen jag var en sådan bra mamma som idag.
Så många pussar och kramar, så mycket mys och bus som vi hunnit med idag, så mycket tid som annars hade gått åt att städa, laga mat, göra annat men som istället gick åt att se barnen och ta tillvara stunden, har jag sällan.

Det var två mycket lyckliga små troll som gick och lade sej och det ska jag också göra nu.

Och imorgon ska jag sätta på mobilen igen, jag ska duscha och aktivera och rensa upp här, jag ska plugga och träna och gå till öppnis.

Men tack vare den här fina dagen kommer det att kännas mycket lättare.

20.9.08

Sexfest!

Eftersom den här helgen är så helt igenom skittråkig som en helg bara kan vara så tänkte jag avslöja vad jag gjorde förra helgen istället eftersom den var ungefär tusen gånger roligare.

Förra fredagen var vi nämligen på sexparty hos partydrottningen numero uno; Miss A-Li!
Det kom en demonstratis från Husmusen (haha) och visade bland annat sina "baksaker" (hahahaha, vilka skojisar!).
Det var faktiskt askul. Det finns nog inget som kan fnittra så som tio mammor på sexparty.
Jag köpte en massa matnyttiga grejer som ett femårigt sexliv kan behöva ibland när fantasin börjar tryta.=9

Anneli lyckades därefter övertala mej att följa med till Tallhyddan där hon vidare bjöd på shots. Halleluja evening!

Fast sedan minns jag inget mer och det var nog lika bra det har jag förstått så här i efterhand.

I lördags var vi på 35års fest i uddevalla, jag och Jari dumpade ungarna hos mormor och sedan mötte vi upp G och R i Vargön för gemensam avfärd (de hade i sin tur dumpat sin Junior hos mormor i Vargön).
Festen var trevlig och Jari fick genomföra två av sina hittills mest lyckade praktical jokes som vi inte behöver gå in på här.

Sedan hade vi efterfest i G´s mammas och pappas husbil och det var bannemej extra minnesvärt! haha.

Och nu har jag skrivit ett sånt där blogginlägg som jag själv hatar; ett som handlar om absolut ingenting utan bara är en redogörelse över mitt lilla liv. Alltså helt ointressant för en utomstående.

Men jag har så tråååååkigt! Blä, nu går jag och läser lite Isfolket och dricker vin.

Snott från Anneli:

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[X] Jag har blivit kysst i regnet.
[X] Jag har kramat en för mig helt okänd person.
[X] Jag har kysst en för mig helt okänd person.
KÄNSLOLIV
[X] Du har gråtit för att du har varit kär i nån du inte kunnat få
[X ] Du är kär nu
[X] Du har sårat nån så de börjat gråta.
[X] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[X] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[X ] Du har haft ett förhållande som varade över två år
ÄRLIGHET
[X] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[X] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[X] Jag har smygit ut utan lov.
[X] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[X] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[ ] Jag har fuskat i ett spel.
[X] Jag har struntat i ett prov.
[X] Jag har fuskat på ett prov
DÅLIGA TIDER
[X] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[X ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[X] Jag har vaknat gråtande.
[X] Jag har somnat gråtande.
DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[X ] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.
MATERIALISM
[X ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[X] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ X] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.
RANDOM
[X] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[X ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[X] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ X] Jag betalade för min rington.
[ X] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[ ] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[X] Jag är bra på att baka
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[X] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ X] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[X ] Jag tror på spöken.
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[X ] Jag är väldigt kittlig.
[X] Jag älskar mörk choklad.
[X] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[ ] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[ ] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv
HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[X] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[X] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[X] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ X] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[X] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.
RESANDE
[X ] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[X] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
EFARENHETER
[ ] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[X] Jag har sett en fallande stjärna.
[X] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[X ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[ ] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[X] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[X ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[X] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[X] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[ ] Jag har krockat i en bil.
[X] Jag har medverkat i en teater
.[X] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[X] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[X] Jag har sett norrskenet.
[X] Jag har suttit på ett tak på natten.
[X] Jag har aprillat någon.
[X] Jag har åkt taxi.
[X] Jag har ätit sushi.
[X] Jag har åkt snowboard.
UTSEENDE
[X ] Jag är kortare än 170cm.
[ ] Jag tycker att jag är ful
[X ] Jag är missnöjd med hur jag ser ut
[X] Jag blir lätt brun.
[ ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[X] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[X] Jag har en tatuering.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ X] Jag har glasögon/linser.
[X] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[X] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[ ] Jag har mer än två piercingar.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar
FAMILJ
[X] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[X] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[X ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[ ] Jag vill ha barn nån dag.
[X] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.
SKOLA/JOBB
[ X] Jag studerar.
[X] Jag jobbar.
[X] Jag har somnat i skolan/jobbet
[X] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[X] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.
SAMLIGHETER
[X ] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[X] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[X] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[X ] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[X] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

18.9.08

17 år- Veronica Maggio.

Hahaha. Gud vad jag var festlig när jag var sisådär sjutton-arton.
Måste tillstå mej själv att jag genomgått en ganska radikal personlighetsförändring de senaste 5 åren. *Klappar mej själv på axeln*
Förmodligen till det tråkigare, men definitivt smartare.

Jag fattar fortfarande inte varför Jari blev tillsammans med mej då, och fortsatte vara det. Jag är fortfarande ganska barnslig men det är ju ingenting emot då; fullständigt O-D-R-Ä-G-L-I-G.

Samtidigt blir jag nästan lite nostalgisk för det var rätt skönt att vara odräglig och emo.

Jag menar ärligt? Vad sjutton har man att vara emo över när ens morsa stryker ens tvätt, bäddar ens säng och betalar ens räkningar?
Inte mycket, va. Synd att man inte fattade då hur jäkla softish livet var.

Fast samtidigt skulle jag inte vilja byta tillbaka, inte för allt smör i småland.
När så små problems kan kännas så stora är det fan inte bra.
Men samtidigt gillade jag det, dramat, spänningen, killet i magen och drömmarna om framtiden.

Jag skulle kunna analysera det här hela natten men låt oss summera det hela med att jag har en ganska kluven inställning till mina sweet teens och inte alls vet vad jag egentligen försöker säga med det här inlägget?
Basta.

Idag har jag flyyt!

Alltså, ibland är livet bannemej värt att leva.
Jag har inte särskilt höga krav, idag har jag haft en riktig glidardag, för att:
Jag hittade en skitsnygg kinaklänning på vinden för 80 bagis igår.
Jag har vart på BVC och kontrollerat bägge trollsen och fått bekräftat att dom är bäst, fast det visste jag ju redan.
Jag har fått mitt allra, allra första riktigt välförtjänta MVG med utlåtandet "Mycket snyggt Jenny! Du uttrycker dej mycket bra och gör också en väldigt snygg anlys." Jag är faktiskt skitstolt och glad!
Jag har pratat ut med matteläraren och det löser sej. En piece of kaka helt enkelt.

Imorgon ska vi gå på Musses, det är världens shysstaste restaurang och det gör mej också glad.

Jag är glad! Jag är en glädjespridare!=)

Nu ska jag gå och pussas på min man, han gör mej gladast av allt.

16.9.08

Usch.

Mli hade tydligen träffat våran gamla gymnasiemattelärare. Hon kom ihåg mej ganska bra tydligen, eller åtminstone min inställning till matte.
"ÅÅh Jenny! Henne minns jag! Det gjorde ont i hela kroppen på henne när hon räknade."
No shit, Sher.
Och nu sitter jag här igen och ska räkna och jag pallar fan inte.
Det är så tråkigt och jobbigt och segt och obehagligt och löjligt.
Jag vill bränna upp den förbannade matteboken under glada tillrop och tjut. Men det KAN jag bara inte för jag måste räkna både matte A och matte B för att kunna komma in på högskolan.
Och det finns ingenting jag vill mer än det.

Snacka om knivig sits. Imorgon är det jag som stoppar svansen mellan benen och uppsöker matteläraren. Hon får fanimej räkna ut en lösning som fungerar för mej. Jag måste bita ihop och ta mej igenom det här helt enkelt. Skit. Skitskitskit.

11.9.08

  1. Du är 43% ond!
    Det ruvar en ondska i ditt hjärta även om du döljer det väl!

    Ett test från testportalen.se


3.9.08

HELL yeah!




Sådana där drömmar.

Ibland när jag hör från mina vänner där ute i världen, eller ser bilder från deras resor så kan jag inte hjälpa att det värker i mej av längtan och avundsjuka och då känner jag mej fast.
Jag vill också kunna sticka iväg och strunta i allt, jobb och räkningar och allmän stress och deppighet. Men det kan jag inte och ibland ger det mej lite panik.

Jag skäms inte för att jag känner så.

För faktum är ju att jag är världens lyckligaste.
Mina barn är det största äventyret jag någonsin kunnat föreställa mej och så fort jag blivit lite rikare ska jag ta med dem till alla de där platserna i världen som jag längtar till, jag tänker uppleva dem med de människor som betyder mest av allt för mej (fast de får gärna bli lite större först, så att de kan sysselsätta sej själva).

Det drömmer jag om nu när höstmörkret smyger inpå.
Och det är skönt att drömma, men en dag hoppas jag att jag verkligen får göra allt det där.

Eller så får jag bli en hasch-rökande skrynkeltant i Thailand när jag blir gammal. Det vore fräckt.