25.4.09

Nu rullar vi!

Barnen är påklädda, katterna matade. Jag har borstat ur tovorna ur mitt hår. Solen skiner och vi ska till havet. Det är inte så pjåkigt ändå.

Det hänger ett tungt moln över mej nu. Men om jag inte ska bli galen måste jag välja att ignorera det. Det är mitt eget fel att jag tagit på mig så här mycket under våren. Nu får jag se till att ro det i hamn. Jag är inte den sortens person som resignerar och ger upp.
Just nu känns det dock snudd på omöjligt. Jag har gjort en lista, men jag vet inte var jag ska börja. Jag skulle behöva vara barnlös i flera dagar för att få ordning på allt. Dessutom har vi helt sanslöst mycket räkningar den här månaden, onödiga räkningar som egentligen inte borde finnas (p-bot, cylinderbyte, extrataxa från dagis, bilreparation, hyra av inspelningsstudio etc etc i evighet) men som gör att vi kommer få leva på snabbnudlar tills nästa löning. Men det är bra, då kanske jag blir smal på kuppen.

Det ska gå. Det går alltid på något sätt. Kan ju alltid koka soppa på mina nya sandaler om det kniper.

Jag längtar till semestern! Då ska jag inte göra ett skit. Inte oroa mej ett skit.

24.4.09

Skitfredag.

Jag ska egentligen inte gnälla, eftersom jag har fått vara ute i det fina vackra vädret i flera, flera timmar under arbetstid.

Men det suger ändå så jäkla hårt att det är fredag och jag inte går av mitt pass förrän solen har gått ner. Man blir så otroligt galejsugen när det är sånt här väder så det är nästan löjligt.

Jag vill sitta på min veranda och sörpla på en vindrink medans barnen susar sött i sina sängar. Sedan skulle jag vilja kyssa min man hejdå och möta upp Anneli nere i stan för att dansa bort lite av Arvika-febern som härjar i min kropp just nu, som solen gjort sju resor värre.

Men det ser ju så att säga rätt brunt ut.

Imorgon tar jag med mej ungarna ner till tjörn för att hälsa på far. Var längesen så det ska bli trevligt.

Jari ska spela in en ny skiva i helgen. Kul för honom.

Jag fick köpt nya sandaler idag iallafall. Alltid något.

22.4.09

Så jäkla fränt.

I morses ringde Anneli och flåsade i luren. Hon var allmänt uppspelt eftersom hon skickat en ansökan till att jobba som funkis på Arvikafestivalen och fått ett svarsmejl där det lät som om saken var biff.

Jag blev givetvis sjukt avis och var tvungen att göra en egen ansökan, mest på skoj så där. Fem minuter senare ringer det en tjej och erbjuder både mej och Anneli att jobba med något som heter yttre säkerhet. Det innebär i princip att jobba som vakt mellan festivalområdet och campingarna. Lät ju shysst så vi tackade ja.

Sedan blev Anneli fundersam. I hennes mejl var det ett helt annat jobb, nämligen att köra internationella artister mellan Oslo och Arvika. Hon ringde den tjejen och vi fick det jobbet också, om vi ville.

De slåss om oss. Det är antagligen för att de flesta som vill jobba som funktionärer är typ arton år och bangar när de inser att man måste vara nykter hela festivalen. Vi är antagligen de enda 24åringarna med körkort som är tillräckligt knäppa.

Hursomhelst kom vi efter en del velande fram till att tacka nej till Yttre säkerhet. På sätt och vis hade det nog varit roligare med mer ansvar och träffa massor med folk, men nu får vi ju köra artister (mina gamla band-aid lustar vaknade till liv, förutom att nu får jag faktiskt inte ligga med folk längre eftersom jag är gift. Och tjock.) och dessutom blir det kortare arbetspass= mer häng.

Och ärligt talat, med risk för att låta som en fjortis så är det ju hur fränt som helst att köra band! Visserligen kan jag tänka mej att det förekommer en hel del svågerpolitik i fråga om vem som ska få köra vilka, men jag tror det blir grymt kul i vilket fall som helst!!! Shit!

21.4.09

Bara en till..

Jag: Men Karin, du är ju för fan helt blåst!
Karin: Ja det kan väl hända.. Men jag har iallafall större bröst än dej!

Hahaha.

Mera nostalgi:

Också hittat i min gamla blogg. Så här beskrev några av mina dåvarande (och till viss del nuvarande) vänner mig 2003:

Christian:
"hehe....hmm...ska vi se...jenny är en snäll liten estet som gärna åker på festivaler och gör vad hon tycker är kul på festivaler..ungefär..annars så bor hon i ghettot som ligger långt bort som fan...hon tycker att det e kul å spöa skiten ur folk på tekken 3 också...
nu kommer jag inte på mer :)"

Emli:
"Jenny ohlson, en ljuvlig varelse i ungdomens underbara år.Allt lyser runt jenny när hon kommer och sprider sin fina livs glädje. DEtta får människor med mindre lycka att le, sjunga och skratta! Vilken lyckedom vi känner då! Fröken Ohlson med sitt vackra friska bruna hår på huvudknoppen, älskar och månar om djur och natur! Speciellt sina egna små vovvar som nästan är lika rara som hon själv. Hon brinner med hela sitt varma godhjärtade hjärta för Kulturen här i våran värld, teatern, musiken, dansen och litteraturen. Teater studerar hon flitigt på Alströmergymnasiet, musik finns alltid med henne i blodet,Dansen utövas oftast under berusat tillstånd. Och litteraturen, på denna punkt är jenny mycket begåvad, hon vann tillochmed en novelltävling i nian med "snöbollskriget".. För jenny är det även viktigt att hålla sig i form fysist,och detta gör hon på hälsostudion här i alingsås.(måste här göra ett inlägg å säga att det var det bästa jag hört i år.) Ibland jobbar hon även flitigt på luftfilter där hon tillverkar; ja luftfilter. Skönhetssömnen är mycket viktig för allas våran jenny också, det är inte nyttigt att gå upp allt för tidigt på morgonen.
tack kära jenny heléna ohlson för allt du giver oss!"

Karin:
"Jenny är..ja du hon är om man ska ta det i snälla ord... grov i munnen.. hon säger vad hon tycker som är både bra och i bland inte så bra,Jennys telefontider som hon kan svara i telefon på är mellan 17 då hon precis har gått upp och 18 då hon har dratt hemifrån..ord som fitta, helvete, och hora hör till jennys vardagliga språk.. till fest gillar hon att vara i centrum å lyckas alltid hamna me nån trots att hon hade bestämt att detta inte skulle hända denna helg, genom att undvika att raka sig på vissa kroppsdelar.. puss på denna underbara människa tack för att du finns och för att du alltid finns där med dina älskade ord som favorithora å dylikt. tack! /karin"

Danel:
"ja du det är en fin flicka det må ja säga,även om hon har sina dåliga sidor =) men dom bra överspelar dessa... du kommer aldrig att glömma henne om du träffar henne mer än tre ggr,jag har känt henne i ca 4 år varav dom vi varit tesammans ca 2 år, hennes personlighet är iinte den vanligaste sorten men trevlig =) lr ja inte mot dom som hon vill vara otrevlig mot >;)....som sagt du kommer inte glömma henne i första taget =) ja kommer iaf inte göra det, puss på henne ;P fetish!"

PG:
"ja du jenny....jag blev ganska glad när du blev vegetarian..även om du fortfarande är lite wannabe....hmmm..va finns det att säga?? du borde nog tänka på va du säger ibland...typ favorithora är kanske inte så uppskattat...hihi...men du är en väldigt trevlig liten farlig flicka....jag är ganska glad över att ha dig som kompis...hihi :)kommer fortfarande i håg när vi gick i 8:an och söp varje helg...det va kul det...saknar det lite..gamla goda tider....dina hundar är väldigt söta....hihi kram på dig....:)"

Sjukt roligt!

Blogg-nostalgi!

Jag hade en blogg innan begreppet blogg överhuvudtaget existerade. Eller existerade kanske det gjorde, men det var iallafall ganska få som kände till ordet blogg 2002, tror jag. Jag gjorde det iallafall inte.

Hursomhelst finns min blogg (eller dagbok, som det kallades då) från 2002 och fram till 2005 gömd i en vrå av internet, och så här 7 år senare är det otroligt roligt att läsa den. Jag tänker inte lägga ut adressen här, det finns för mycket där som jag inte direkt vill bli påmind om och inte vill att någon annan ska läsa nu så här långt efter, men ett litet smakprov eller två kan jag bjuda på:

20030623:
"Anneli har fått en liten pojke som heter Albin..
jättesöt.
jag vill också ha en bebi! men det kommer jag aldrig få eftersom jag kommer sitta ensam och bitter i min lägenhet på klippan och sakta men säkert bli söndertuggad av mina utsvultna katter om ett par år.
fan också."

20030220:
"var inne i stan idag med Robin åxå för han skulle spela tv-spel på leksaksaffären,där hade dom en massa bebigrejjor och då blev jag så bebissugen att jag ringde daniel och sa att jag önskade att han gjorde mig med barn.han sa att jag var sjuk och la på. Hans flickvän gillar nog inte mig särskilt mycket."

De här inläggen får mej allvarligt att börja fundera på om jag undermedvetet ville bli på smällen... Ett halvår senare var jag hursomhelst det. Och vi kan utgå från att allt egentligen är Annelis fel.=)


200304:
"13:10
Jag orkar inte dammsuga.
Det bor myror i mitt rum.
Vi har alltid levt i harmoni med varandra,dom har gett fan i mej och jag i dom.
Nu har dom dock gått till överdrift och börjat bli äckliga och smida planer.
Vad dom inte förstått är att jag faktiskt inte bara är en människa utan en ganska smart sådan.
Jag tänker dammsuga upp varenda jävel så fort jag orkar.
Nu är det krig.
19:21
Dom överlistade mej.
Jag byggde en myrfälla genom att hälla ut lite fläderfanta under sängen och tyckte att det här var ett ovanligt listigt drag från min sida eftersom det efter en stund såg ut som en myrmassgrav där...
ojj nu ringde emma och sa att det krisar..får berätta klart myrdramat en annan gång.
20030420
okej åter till myrorna..
myrmassgrav var det ja..men grejjen var att när jag skulle dammsuga upp dom små jävlarna visade det sej att dom var inte alls döda! dom bara spelade.
jag fick panik.
det finns inte så mycket att tillägga eg.
jag är dummare än en myra helt enkelt."


20030308:
"igår var det fest så det skånga i mattisborgen.
först satt vi hemma hos elin och hällde i oss finlandia,sen drog vi till ängabo och sen...
sen blev allt svart.
vaknade naken med en sko på mej och av nån outgrundlig anledning en okänd kaktus i sängen.
total minneslucka.
det enda diffusa minnet jag har är att jag och harif stod ute å rökte och att jag spydde i sandlådan.en helkväll med andra ord.
behöver jag tillägga att jag idag är så bakfull att jag helst vill lägga mej ner å självdö?
ska bli straight-edgare från och med nu.

13:59
okej.nu har jag mött min överkvinna.
elin vaknade,även hon fullt påklädd,med ansiktet i en tallrik tacos och med mat hon inte hunnit svälja innan hon däckade i munnen.
den vinner överlägset.
finlandian måste ha vart utblandad med knark. "

Ack, ljuva nostalgi! Ljuva ungdom!

Tänk om jag fattat då vilken stor grej det här med att fläka ut sitt liv på internet faktiskt skulle bli några år senare? Då kanske jag hade varit svinrik nu.
Det är lätt att vara efterklok.

Gah!

Jag är så otroligt trött på top model! Min brukare har en fix idé om att alla kanaler utom Tv3 är skit. Min åsikt är precis tvärtom; Tv3 är skit.
De visar top model varje dag, det tar aldrig slut. Och har du sett ett avsnitt har du sett alla:
I början är tjejerna bästisar. Sedan blir de bittra fiender som pratar skit om varandra. Så fort något går emot dem börjar de grina: De tänker klippa mitt hår-grin, någon sa emot mej-grin, någon åt upp mitt äpple-grin, jag fick inte den finaste tröjan inför fotosessionen-grin and on and on i all evighet, amen.

Det verkar svårt att vara snygg och intelligent samtidigt. När man ser på top model blir man övertygad om att det är stört omöjligt.

Tur att jag kan gå och titta på mig själv och konstatera att det finns undantag som bekräftar regeln.=D

Glada ointressanta nyheter!

Min morfar lagar bilen, och det kommer bara att kosta oss 700 spänn för delarna som fattas! Känns otroligt skönt; vi har redan helt bisarrt mycket utgifter den här månaden så de 4700 vi sparar nu behövs ändå.

Dessutom fick jag ledigt från jobbet på Valborg, trodde aldrig att det skulle gå att lösa med så kort varsel så jag blev mycket positivt överraskad.
Så nu får jag också vara med och fira den fina gröna våren! Härligt!

Jag har egentligen ingenting intressant att skriva. Huvudet är alldeles tomt och med tanke på att jag jobbar 5 dagar av 7 den här veckan (om man räknar fredag-fredag) så händer det inte så mycket. Jag blir trött och oinspirerad på jobbet, that´s it.

19.4.09

Vita arkivet.

Nu har jag just gått in i vita arkivet och planerat min egen död ner i minsta detalj.
Snacka om en bisarr upplevelse! Det känns som att jag kommer gå in där och ändra stup i kvarten när jag kommer på nya saker.

Jag hoppas att jag inte dör inom en särskilt snar framtid, men skulle jag ändå göra det slipper min familj åtminstone fatta en massa jobbiga beslut nu.

Vill du också måla fan på väggen? Gå in på http://www.fonus.se/index.php?id=226 och välj och vraka bland valmöjligheterna!

18.4.09

Intressanta onödigheter.

Visste du att oavsett vad du har för inkomst, så tillhör du de 10% av världens befolkning som har mest pengar. Tänk på det nästa gång du gnäller över allt du inte har råd med.

Visste du att det tar typ 4 år för ljuset från stjärnorna att färdas till jorden? När du tittar på stjärnorna tittar du 4 år tillbaks i tiden.

En annan frän stjärngrej är att alla atomer en gång varit del av en stjärna. Du har alltså riktigt stjärnstoft i dej!

Du är alltså en rik stjärna som kan färdas bakåt i tiden! Bra va?

15.4.09

Ibland blir jag bara så jäkla less...

Jag vet inte om det är det halvkassa vädret, men idag har jag bara gått runt och känt mig allmänt irriterad på allt i största allmänhet och barnen i synnerhet.

Det blir så ibland, och jag har fått lära mig att det är helt okej att emellanåt känna ett pockande behov av att sätta ut sina ungar till vargen (som just nu faktiskt finns någonstans här i krokarna läste jag i lokaltidningen idag), ändå får jag dåligt samvete och känner mig som en riktig skitmamma.

Men ibland blir jag helt utmattad när den bistra sanningen går upp för mig;
det hjälper inte hur många barnrövar jag torkar, det kommer ändå fler, det hjälper inte att jag tvättar och städar som en tok, för det kommer aldrig att ta slut, jag kommer antagligen inte att få sova en hel natt utan avbrott på flera år till, med enstaka undantag, jag kommer inte att få njuta av en god måltid lugnt samtalande med min bättre hälft. Jag kommer att få fortsätta med det här livet tills jag dör. Förhoppningsvis inte med att torka barnrövar men med allt det andra.

Värsta I-landsproblemen, jag vet. Men nu råkar det vara så att jag är en oerhört bekväm person. Jag gillar inte allt det där housewivebjäffset, inte alls.
Jag läser rätt mycket hellre en bra bok än viker tvätt. Jag hånskrattar i en kvart åt alla som dessutom orkar stryka sin tvätt. Herregud, jag får träningsvärk bara av tanken.
Kontentan är att jag nog igentligen borde ha väntat X antal år med att skaffa barn för att verkligen palla med allt det praktiska arbetet. Å andra sidan är frågan om jag någonsin kommer att ändra mig på den punkten. Förmodligen inte.

Men så tar jag ut min lesshet på barnen. Och det är fel, fel, fel.
De bad aldrig om att jag skulle föda dem. Jag krävde att de skulle komma till världen och nu kräver de att jag ser till att de har det förbaskat bra. Alltså får jag skylla mig själv.

Men ibland är det bara så otacksamt.
Sådär, nu har jag fått gnälla av mej lite, dags att klia kung Melvin på ryggen tills han somnar. Tänk vad bra det hade varit om man hade fått göra allt i omvänd ordning, vill säga ha barn först och sedan själv få bli ett.
Fy sjutton vad tacksam man hade varit mot sina päron då!

Förlåt mamma att jag tog all din nystrukna tvätt och slängde in den i garderoben.
Förlåt att jag låg inne i min säng och skrek efter middag när du jobbat hela dagen.
Förlåt att jag kostade dej massor av onödiga pengar och att jag inte hjälpte dej mer än vad jag gjorde, jag visste inte.
Jag förstod inte att jag borde kysst dina fötter och dyrkat dig dagligen för allt ditt slit.
Tack för att du stod ut med mig iallafall, älskar dej.

14.4.09

Mycket tråkigt och lite roligt.

5300 ska de ha för att laga bilen. Hejdå festivalbiljetter!
Dessutom lyckades Melvin leka sönder vår blandare i badrummet så en ny sådan måste också införskaffas, och tills dess kan vi i princip inte duscha om inte en utav oss står brevid och håller i kranen. Helfestligt.

Det är många materiella motgångar just nu känner jag. Men det är åtminstone världsliga problem. Igår läste jag i tidningen om en familj som inte beviljats hemsjukvård åt sin döende ettåring. När man läser sådant så inser man att man minsann inte har rätt att gnälla. Det kunde varit så mycket värre.

Och nu till de roliga nyheterna (ja jag vet, nu skryter jag lite igen, men vad ska jag annars ha den här förbaskade bloggen till):
Hej!

Jag är redaktör här på FamiljeLiv och har läst din krönika om din rendezvous med Byggare Bob. Vi på redaktionen tycker att det är både rolig och välskriven och har därför valt ut den som gästkrönika i nästa nummer av magasinet, som kommer i juni.
Hoppas att du tycker att det vore kul att bli publicerad!


Jag blir överlycklig över att få bli publicerad. Även om det bara är i en liten tidning som jag misstänker att inte särskilt många läser så känns det ändå otroligt roligt! Ett steg på vägen, förhoppningsvis.

10.4.09

Uppförsbacken som började och sedan bara fortsatte.

Imorses var det trögt att gå upp. Var på Blåkulla-fest igår (Nej det är inget dåligt skämt om att jag flugit till blåkulla, hohoho. Jag VAR faktiskt på Blåkulla-fest, fast i Göteborg)och hade någon slags plan om att jag skulle ta det väldigt lugnt och åka hem väldigt tidigt eftersom jag skulle jobba ett av mina härliga pass idag.

Jag skötte mej anmärkningsvärt bra, iallafall på drickdelen. Däremot snubblade jag inte i säng förräns vid kvart i fyratiden. Det var ju ganska dumt eftersom jag var tvungen att gå upp igen klockan åtta. Men tiden går fort när man har roligt.

Jag kom upp och iväg trots allt. Och imorse var jag ganska trött men sedan har det bara blivit värre och värre. Nu är klockan sex och jag är färdig för sängen. Det är tre timmar kvar och det är tveksamt om jag klarar det utan att nicka till. Spännande.

Och våran bil är trasig. Det är inte ett dugg spännande. Men dyrt, antagligen.

9.4.09

Vad kärleken verkligen handlar om.

Finns det något bättre än att efter en jobbig dag när man slösat massa onödig energi på att bråka med någon som inte ens är värd det, komma hem till någon som älskar en och få ösa ur sig allt det jobbiga medans man blir kramad?

"No, I don´t need no drugs to make me high, no
I don´t need no pills to make me calm, and
I don´t need no beer to make me wild, no
I don´t need no booze to make me warm

No baby,
There is only one thing
Yeah honey,
All I need is you

And I don´t need no porn to turn me on, no
I don´t need no other when you´re gone
I don´t need no one to say I´m cute, no
I don´t need it to write this silly song

No baby,
There is only one thing
Yeah honey,
All I need is you
Yeah baby,
There is only one thing
Yes honey,
All I need is you

And I don´t need no DVDs or TV
I don´t need no luxury or fame
I don´t need no dirty bloody money, and
I don´t need no sugar in my veins

No, all...
All I need is you...
All I need is you,
I need you

And I don´t need no water colour palette
I don´t need it to colour up my life
I don´t need no unnecessary things, no
I don´t need it to be a faithful wife, no

There is only one thing
Yeah honey,
All I need is you
Yeah baby,
There is only one thing
Yeah honey,
All I need is you"

8.4.09

Nu är jag uppriktigt, jävla ledsen...

Upptäckte just (för sent, som vanligt eftersom jag är så jäkla EFTER jämt) att Yeah yeah yeahs, mina husgudar, mitt absoluta favoritband alla gånger spelar på Debaser i stockholm den åttonde maj. Klang och jubel ända tills den bistra sanningen gick upp för mig; det är slutsålt! SLUTSÅLT! Om man inte vill sitta bakom nån fånig ruta i någon fånig biograf ovanför den riktiga klubben- nej tack! Jag vill vara i draget, annars kan det faktiskt kvitta.

Shit. Den här dagen var dålig innan. Nu blev den riktigt sunkig alltså.

Så nu är frågan, ska man lägga 2450 kr på en Roskildebiljett för att få se dem? Alla andra band som spelar på Roskilde är skit. Men det kan faktiskt vara så illa att det är värt så pass mycket pengar bara för att få gå på Yyys.

Det allra mest sorgliga är att jag såg dem Emmaboda för några år sen, men då var jag så trött och bakfull att jag sabbade alltihop. Idioti!

Åh Karen-O, hur kan du göra så här mot mig? Kom till Göteborg också, snälla snälla!!!

Done.

Jag vet inte om budskapet gick fram. Men mitt samvete känns lättare iallafall.

Åh så jobbigt...

Om 45 minuter blir jag tvungen att konfrontera en "kollega" som påstått för andra här på jobbet att jag sagt en massa saker som jag absolut inte sagt (vilket dom andra inte tror heller, men ändå).

Jag gillar inte konfrontationer. Samtidigt ligger det inte i min natur att bara hålla käften och ta en massa skit. Mina vänner säger att det är en skitbra grej att ha mej som man alltid kan skicka fram om någon dummar sej.=)

Det är nog så, och jag verkar nog som om jag är ganska stark när jag väl står där, men jag känner mig alltid som en liten rädd skit innan iallafall.

Det hade varit mycket bättre om jag kunnat ta några groggar innan, eftersom jag ärligt talat blir helt dum i huvudet och tappar all form av överlevnadsinstinkt när jag druckit (till exempel är det inte särskilt smart att hoppa på en två meter lång, snedfull kille på krogen och slå honom på käften)men jag tror inte att chefen skulle uppskatta att jag var full på jobbet, så det får väl gå ändå.

To be continued...

Feminism=Kvinnlighet!

Häromdagen hade vi besök av en bekant som genast var tvungen att kommentera det faktum att vår dotter har ett rött rum med hjärtan på väggarna (rummet var tapetserat sådant när vi flyttade in) och anklaga oss för att vara ena jävla könsbevarare.
Ja...?
Jag ser inget fel i att bevara könen. Jag tycker faktiskt inte att jämnställdhet handlar om att klä barnen i unisexfärger eller prompt göra saker på ett sätt som absolut inte genererar några som helst manliga eller kvinnliga tankar.

Jag tycker att kvinnlighet är fint. Kjol är fint. Hjärtan är fina. Rosa är fint.
Jag tycker om att sminka mig och klä mig kvinnligt. För jag är stolt över att vara kvinna! Jag tycker om manliga män och jag tycker att småflickor gärna får klä ut sig till rosa prinsessor. Vill de klä ut sig till byggarbetare eller polis går det precis lika bra det, givetvis.

Vad jag inte tycker om är alla dessa förbaskade "feminister" som prompt ska göra tjejiga saker till något fult och dåligt! Hela tiden ska man tvinga flickor att vara grabbiga- Tjejer SKA leka med bilar, även om de hellre leker med dockor, de SKA ha blå racerbilsrum även om de helst vill ha lila enhörningar på tapeterna, och vad ger det för signaler om inte att manliga attribut är bättre än de kvinnliga?
Snacka om att feministbrudarna som gapar högst lägger krokben för sig själva.

För mig är det precis motsatsen till vad feminism handlar om.
Dessutom känns det otroligt barnsligt alltihop. Så länge män och kvinnor inte har lika villkor på arbetsmarknaden, så länge småflickor gifts bort mot sin vilja och könsstympas, vem orkar bry sig om sådant småtjafs som färger på kläder och val av leksaker?

Det är en himla massa snack, men en väldigt liten verkstad.

Lägg av med tjafset! Lägg av att få flickor att tycka att flickiga saker är något negativt och koncentrera er på det som är viktigt istället!
Lär era tjejer att vara starka och stolta, att ta för sig i skolan och klättra i träd. Att slå den tykna killen som kallar dem hora på käften.

Vill de göra det i rosa klänning så fine, vill de göra det i flanellskjorta och killjeans är det också fine. Vill de leka med dockor- låt dem! Vill de leka med bilar- Låt dem! Men det ena måste väl för bövelen inte utesluta det andra?
Det ena måste väl inte vara sämre än det andra?

För mig handlar feminism om kvinnlighet. Att vara stolt över att man är kvinna.
Jämnställdhet tycker jag är en annan sak. Men det kan vi diskutera en annan dag.

5.4.09

Helg.

Här kommer ett direktcitat från min fyraåring som summerar fredagen på ett alldeles utmärkt vis:
"Idag är det en härlig dag! Solen skiner som guld på vattnet, mormor har bjudit oss på god lunch och ikväll kommer Abin och leker! Livet är härligt för oss, mamma!"

Älskade, tokunge.

Igår hade vi också en härlig dag, var ute och lekte i solskenet i 3 timmar hela familjen, sedan var det godisfrodning framför Wild Kids och Robinson.
Det enda tråkiga var att Jari vart tvungen att jobba natt tills idag.

Nu ska jag snart iväg och fika med en utlandsboende vän. På stan. Utan barn!
Det ska bli urskönt. Minns inte när jag gjorde det senast.

Sedan blir det Meandi-party hemma hos Angela. Jag är superladdad.
Tänk att man kan ha ett extraknäck där man får träffa massor med trevliga människor, tjöta skit, hjälpa dem att shoppa finfina kläder och fika!

1.4.09

Hohohihi.

Jag kunde inte motstå frestelsen att göra om mitt snälla, fina lur till ett riktigt stygging-lur! Och jag kommer ALDRIG att berätta om det här! Jag skulle förmodligen bli förföljd om det kom ut att man kan vara så sjuk. Moahahaha!

Tihi.

April, april din dumma sill!

Mitt bästa aprilskämt var i lågstadiet när jag lurade min lillebror att glassbilen vält utanför Lödöse och att glassgubben stod och delade ut all glassen till förbipasserande för att den inte skulle bli förstörd.
Tyvärr slog det tillbaka på mig själv eftersom mamma mötte honom när han bara cyklat några 100 meter (det skulle ha varit 4 km) och när han berättade för henne vart han var på väg genomskådade hon det på en gång.

Så hon försedde Johan med pengar och istället för att bli lurad kom han hem med en hel låda glass som han köpt i affären. Gissa hur lång jag blev i ansiktet!
Jisses vad dom skrattade åt mig efter det.

Idag har jag ett riktigt snällt lur på gång, men eftersom personen som ska råka ut för det kanske läser det här så håller jag det för mig själv tills vidare.

Vuxenpoints!

Sparkonton med fonder åt barnen-Check!
Buffertkonto (som man INTE kan komma åt via internetbanken när man blir pizzasugen eller hittar nya skor som man bara MÅSTE ha)-Check!
Samlat alla försäkringar på samma ställe-Check!
Pensionssparande-Check!
Kapitalkonto (som man kan komma åt, dessvärre)-Check!

Fy så vuxen jag känner mig.
Måste nog göra något riktigt ungdomligt, typ, pierca naveln eller något.