26.12.09

Då var det över.

Vi har haft en enormt bra julhelg. Bästa på länge, länge.
Julafton var visserligen sjukt stressig men väldigt trevlig. Maten var supergod, stämningen på topp och allt kändes väldigt juligt. Och jag fick ett Wii av min toklillebror och mamma! Så glad! Vi har spelat nästan oavbrutet sen julaftonskvällen. Sportspelen är skitroliga men så fick jag Mario Bros Wii av Jari med och det är så jäkla roligt! Precis som Mario till 8-bitars fast rätt så uppdaterat, nostalgi! Dessutom fick jag både säsong 2, 3 och 4 av Greys anatomy så nu bor jag framför Tvn ett bra tag framöver.

Igår var det julfirande nr 2 hos svärföräldrarna. Jag var så trött att jag somnade efter maten (som också den var löjligt god, jag har nog gått upp fem kilo de senaste två dagarna) och sen var det ett helvete att ta sig hem i snökaoset, men vi hade trevligt där med.
Och idag blir det lite annandagsshopping följt av julfesten på Belle. Ska bli så himla roligt! Barnen åker till mamma idag och sedan vidare till min mormor så de kommer hem först på måndag. Imorgon kväll tänkte vi gå och kolla på Avatar och käka restaurang. Det blir inte helt fel det heller! Hoppas eran jul varit lika bra som min.

21.12.09

Idag.

Gjort just ingenting, saknat både ork och lust. Legat på soffan omsluten av varma barnkroppar som saknat mig under helgen och känt deras tickande små hjärtan ladda mig med energi. Njutit av blöta pussar och vaniljandedräkter mot ansiktet. Fikat. Öppnat klappar. Bakat julgodis medans snön fallit utanför fönstret. En bra dag. Välbehövlig efter det som varit i helgen och inför det som kommer i veckan.

20.12.09

Årets längsta natt.

Inatt är den längsta och mörkaste natten på hela året. Imorgon slår balansen över och vi går mot ljusare tider igen. Ikväll när jag kommer hem så ska jag läsa sagan om Solen för Melvin (som säkert är vaken, tro det eller ej), sedan tänder vi ett ljus som får brinna över natten. Imorgon bitti går vi upp och ser solen stiga upp tillsammans. Sedan blir det brakfrukost och paketöppning och god mat, julgodisbakning och solpyssel hela dagen. Det är helt enkelt solens födelsedag, vilket Melvin tydligen hade upplyst både dagispersonalen och prästen vid julkrubban de (såklart) besökte i torsdags om som anledningen till att han firar jul.
Det var listigt av prästerna att flytta fram Jesus "födelsedag" några dagar. Hade den firats på rätt dag hade det förmodligen inte gått att lära de gamla hundarna att sitta, så att säga.
Men å andra sidan så är det ganska mysigt att det riktiga "Julaftonen" firas med bara familjen och inte resten av släkten.

Nu är jag med i spelet igen!

Igår var jag helt zonkad. Skulle gå ut och "ta ett par öl" med Emma, Sara, Anna-Carin och Camilla i fredags eftersom Emma just kommit hem från London. Jag visste ju att det kloka alternativet var att hålla sig hemma i och med att jag skulle jobba hela helgen, men eftersom jag aldrig lär mig av mina misstag tänkte jag att ett par öl kunde ju inte skada. Jo tjena. 5 öl, lite vin och några shottar senare ramlade jag, Johan och Mattias in hemma hos oss runt femsnåret på morgonen.
Den lugna fina öldrickarkvällen fick en tvärvändning då min bror och hans gäng oväntat dök upp på Frid och fröjd. Brorsan bjöd som vanligt frikostigt på rusdrycker och trevligt sällskap. Och jag är ju inte den som är den utan en jävla idiot så jag drack och var glad. Morgondagens bekymmer är ju alltid just morgondagens bekymmer med ett par pilsner innanför västen.
Kvällen slutade med efterfest hemma hos Anna-Carin följt av en taxi hem till mej där vi kollade på skräckfilm och fnissade.

Fnissade gjorde jag däremot inte när klockan ringde tre timmar senare. Men det var bara att släpa iväg sin sargade lekamen för ett trettontimmarspass. Det var långa tretton timmar kan jag säga, och huvudet kändes som en stor heliumballong mest hela dagen. Jag sov otroligt gott i natt, och i dag är jag tillbaka i min kropp.

Ska ägna kvällen här på jobbet åt att skriva klart uppgiften i arbetsmiljö och säkerhet som jag ska lämna in efter jullovet. Och när jag går av mitt pass klockan tio ikväll ska jag vara ledig i tre långa, ljuvliga veckor!

19.12.09

Det här är skrämmande på så många sätt.

Gå in och läs den här tråden:
http://www.familjeliv.se/Forum-5-98/m49408696.html
Jag blir så jävla rädd och ledsen när jag läser detta.
Varför satte jag barn till den här världen?
Hur ska jag kunna skydda dem mot allt det fula som finns därute?

17.12.09

Den här dagen har vart seg.. Och kall. Men nu ska jag krypa ner i varma sköna sängen och njuta av det faktum att efter jag gjort min jobbhelg nu i helgen så är jag helt ledig ända till den 11e januari. Och ledigheten innehåller i vanlig ordning en hel del trevligheter.
På måndag ska vi fira midvintersolståndet här hemma med buller och bång. På onsdag blir det traditionsenlig uppesittarkväll för sjunde året i rad med knytkalas, öl, bingolotter och ett gäng goa vänner. På torsdag kommer hela tjocka släkten hit och firar jul, hemma hos oss för första gången vilket ska bli otroligt skönt (slippa åka) och roligt (flera av dem har aldrig varit hemma hos oss). Nitton stycken blir vi och det är jättetrevligt att ha en sådan stor släkt men jag vet inte riktigt hur vi ska få plats här allihopa. Det brukar dock lösa sig på alla andra ställen så det gör det väl med största sannolikhet här också. På juldagen blir det julfirande hos svärföräldrarna följt utav biobesök och möjligtvis utgång för min del. På annandagen blir det riktigt galej på Belle´s julfest. Sen tänkte vi försöka klämma in ett besök till min far med, och en dag i Borås badhus. Nyår är faktiskt den enda dagen som inte är planerad, men det ger sig. Det brukar alltid dyka upp massor med förslag alldeles när man börjar tro att man ska bli sittandes hemma ensamma hela kvällen. Jag är hursomhelst övertygad om att det kommer att bli ett riktigt sjuhelsikes jullov för min del! Att snön faller i stora sjok utanför fönstret gör ju inte direkt att julstämningen mattas av. Tänk om det ändå kunde få ligga kvar! Men med det svenska vädrets vanliga överjävlighet regnar det väl bort dagen innan julafton.

16.12.09

Slut. Färdig. Finito.

Idag gjorde jag nått fult. Något som jag aldrig trodde att jag skulle göra igen.
Jag skolkade! Visserligen bara från en lektion, men ändå. Jag skyller på för tidig jullovsleda.
Jag har inte direkt någonting att skriva. Att det har snöat vet ni förmodligen redan. Det roligaste som hänt idag var när Melvin frågade varför hans vantar luktar som Floyds (vår katt) mun... På den nivån är det.
Elle jo förresten! Jag vann korsett nummer fyra på Tradera för 189 spänn! Som hittat. Nu hoppas jag bara att den hinner komma fram i tid, och att den passar. Annars blir jag ledsen. Sista dagen i skolan imorgon, sista psykologiprovet, sen lov!
Det suger visserligen att man inte får pengar från CSN förrän i januari, men åh vad skönt det ska bli att bara gå här hemma och fjompa i tre veckor! Nu en sista skvätt socialpsykologi (som faktiskt är riktigt intressant att läsa om), sedan sängen!

15.12.09

Galet!

Shit pommes, vilken jobbig tisdag! Två prov på samma dag funkar helt enkelt inte. Jag somnade så fort jag kom innanför dörren och drömde komvuxmardrömmar där Jari börjat på komvux och skämde ut mig på diverse olika sätt. Sov i nästan tre timmar och nu tänker jag gå och fortsätta med det. Imorgon blir det en tripp till Trollhättan på eftermiddagen och jag ska ha psykologiprov på torsdagmorgon och måste skriva klart min bedömingsuppgift i arbetsmiljö och säkerhet innan torsdageftermiddag.
Vet inte hur jag ska orka/hinna med allt. Men det får ge sig, fast inte just nu.

Mitt snyggo till man har bakat finska julpiroger (piroger fyllda med risgrynsgröt) och det är den enda belöningen jag unnat mig i dag. Men den är bra! De är tokigt goda.

14.12.09

Det är min tur nu.

Pratade med syo-konsulenten idag. Vi räknade och pusslade lite med poäng och så där nu när jag fått schemat för våren, och jag behöver inte läsa på Komvux till hösten som jag hade planerat utan kan söka till högskolan redan efter vårterminen!
Måste läsa till NkB och MaB, men matten hade jag redan med i beräkningen och naturkunskapen, ptjae det får ju helt enkelt ge sig om jag på så sätt kan slippa en hel termin på komvux! Inte nog med att jag har tillräckligt med poäng efter våren utan jag överskrider det antal jag behöver med 350 poäng och då kan vi sätta ihop ett betyg med de riktigt bra prestationerna istället för en del av gymnasiebetygen (som inte var sådär vidare värst bra). Jag är toknöjd. Nu blir det hårdplugg hela våren, förvisso. Och plugg inför högskoleprovet som en galning. Men det är värt det att få slippa ifrån komvux snabbare!

Sen ska man ju inte ropa hej och sådär för jag måste ju dessutom bli antagen till högskolan. Men jag hoppas verkligen att jag lyckas bli det redan till hösten!
Jag vill helst läsa i Borås och tydligen har de ganska låga intagningspoäng där eftersom de flesta hellre pluggar i någon utav de större städerna häromkring.
För mig vore det helt perfekt att läsa i Borås. Dels har jag hört att de har en utav de bästa sskutbildningarna och dels är jag som bekant både bekväm och lat, och bussen till och från Borås stannar ett (lååångt) stenkast ifrån mitt hus.
Jag vill! Jag vill! Jag vill!
Tänk att det är bara ungefär fyra månader kvar på komvux i sådana fall, eftersom vi ska ut på praktik i 5 veckor i februari. Fyra månader istället för 9! Ett helt halvår mindre om man räknar tid! 40 000 i studieskulder om man räknar pengar!
Jag ser ljuset! Låt mig nu bara få komma fram till det också.

13.12.09

Jag drömde om dig inatt.

Meet me on the Equinox
Meet me half way
When the sun is perched at it's highest peek
In the middle of the day

Let me give my love to you
Let me take your hand
As we walk in the dimming light
Or darling understand

That everything, everything ends

Meet me on your best behavior
Meet me at your worst
For there will be no stone unturned
Or bubble left to burst

Let me lay beside you, Darling
Let me be your man
And let our bodies intertwine
But always understand

That everything, everything ends

A window
An opened tomb
The sun crawls
Across your bedroom
A halo
A waiting room
Your last breaths
Moving through you

As everything, everything ends

Ensam.

Jari har tagit med sig barnen och gått på långpromenad. Jag är allså helt utlämnad åt mig själv i ungefär två timmar. Det är första gången jag är helt ensam på hur länge som helst. Dessa två timmar ska spenderas i soffan med massor av Geisha (vi vann 2 kilo på Liseberg i fredags) och extramaterialet på Greys anatomy dvd:n. Egentligen borde dessa två timmar ägnas åt att färdigställa mitt arbete i arbetsmiljö och säkerhet som ska vara inne imorgon, men just nu orkar jag inte bry mig utan tänker bara njuta av lugnet och tystnaden och umgås med mig själv.
Så det så!

10.12.09

All I want for christmas...

Kära tomten. Här kommer årets önskelista. Jag har varit en väldigt snäll och ordentlig flicka i år och jag skulle bli MYCKET besviken på dej om den inte efterlevs till punkt och pricka! Med hopp om att vi ses mycket snart!
Vänliga hälsningar Jenny

Vi mjukstartar med lite accessoarer. Tunnlarna ska vara 14 mm stora, för övrigt:




Sedan övergår vi raskt till klädavdelningen. För en gångs skull är det inte särskilt mycket jag vill ha därifrån:






Också ett par fina röda skor med:


På hem och diverseavdelningen är det också ganska blygsamt. Tur att jag är så ödmjuk och inte alls bortskämd, eller hur tomten?




Trodde du det var färdigt nu? Åhåhå (som du brukar säga)! Vi har ju elektronik, film och böcker kvar:





Sådär. Jag tror jag nöjer mig så. Men skulle du ändå känna att jag förtjänar mer ändå, så går det bra med diverse festivalbiljetter, tattoopresentkort, tv-spel med mera. Spotify premium på livstid skulle också sitta fint.
Tack på förhand!

Suck.

Det blev ingen skola idag heller. Lovis hostade tills hon kräktes inatt, så det kändes helt dunderfel att lämna henne på dagis idag. Hoppas att jag kan få göra provet på måndag istället.

9.12.09

Pluggiller!

Har tokpluggat medicinsk grund hela eftermiddagen. Det är så tråkigt att klockorna stannar, men nu känns det iallafall som att jag har mitt på det torra. Fick för övrigt 40 av 44 poäng på psykologiprovet, och de två frågor som jag hade fel på var sådana som inte stod något om i min bok eftersom jag har en äldre upplaga. Jennys studieteknik är bra skit! Barnen är egentligen fortfarande förkylda, men jag får lämna dem på dagis en stund imorgon iallafall och hämta dem igen efter provet. Jag vill inte ha det hängandes över mig hela jullovet och de är ju trots allt feberfria och dör nog inte av ett par timmar på dagis (platsen där förkylningen ifråga hursomhelst kommit ifrån). Håll tummarna för att det jäkla provet går vägen nu! Mikroorganismer är komplicerade grejer.

Festklädsel.

Vi planerar att gå på den här festen på juldagen:


Så nu måste jag givetvis investera i en röd korsett! Det är hursomhelst på tiden, tycker både jag och Jari. Jag har hittat ett helt gäng och har nu svår beslutsångest:









Både jag och Jari är nog mest inne på nummer 4, fast jag gillar inte att ha på mig saker utan axelband så det kan hända att den faller på det. Fast man kanske kan sy dit? Vilken tycker ni är finast? Hjälp!

6.12.09

Julbordet var.. hm. Ja, maten var iallafall jättegod, även utan köttbullar och prinskorvar. Men resten, stämningen var rätt värdelös. Jag fattar inte den där mentaliteten de verkar ha därute. Ingen vågar släppa loss och ha roligt av rädsla för att någon ska lägga märke till dem, så istället sitter alla stela som pinnar och tittar på klockan. Segt. Miljön gjorde inte saken bättre direkt; tidigare år har tillbringats på trevliga krogar och i mysiga kvarnar. I år hade de flyttat spektaklet till en fabriksmatsal.. Underhållningen bestod av diverse bönder som drog buskisar med jämna mellanrum och inte ens en sketen CD-spelare med lite jullåtar hade de bemödat sig om att ta dit. Dessutom var jag trött och fyllan slog helt fel i kombination med tröttheten. Jag var helt seg och ville bara lägga mig någonstans och snarka. Nåja, slutgnällt om helgens största I-landsbekymmer.

Det bästa med julbordet var faktiskt bakfyllan. Vi hade det så himla mysigt igår. Hyrde massa filmer, köpte ett kilo godis och pizza. Sedan låg vi bara som ett gäng vrak i soffan hela dagen och mölade film och käk. Finemang. Ungarna var nog också trötta för de verkade gilla läget och var inte alltför stökiga. En sådan dag är enligt mig lycka i dess allra renaste form. Jag älskar mina fina så hejdlöst tokmycket att det nästan inte får plats inuti mej ibland.

Idag är Jari hos Robert och Graciela för att hjälpa dem med deras takrenovering. Vi fick stanna hemma eftersom Melvin är dundersnuvig och de i sin tur eventuellt går runt och bär på magsjukebasillusker. Nej tack.
Men det går ingen nöd på oss. Vi ska städa och bada och handla och mata fåglar.
Jag ska verkligen dra ut på den här dagen så mycket det bara går. För imorgon är det måndag och uppstigning tjugo över sex igen. Och jag orkar bara inte, fast jag måste.

4.12.09

Mycket att göra = Död blogg.

Det sa plupp och så var den här veckan över. Det har varit fullt upp i skolan plus att jag besökt det mytomspunna Gekås. Mycket bra; alla julklappar är inhandlade plus en hel del annat bös som jag insåg att jag inte kunde leva utan först när jag såg det. Jari, mor och en bror var också med. Jari och Johan trivdes över all förväntan. Vi åker nog tillbaka inte alltför snart.

Ikväll är det julbordsdags med Jaris och Johans jobb. Jepp, ni läste rätt. Och jepp, visst är det svågerpolitik, men varför inte? Att ha en bror och man som arbetar tillsammans har både för och nackdelar. Det är mysigt att de är så tjenis med varandra. Men ibland blir jag nästan svartsjuk på att min bror får umgås mer med min baby än jag. Och det blir en hel del jobbsnack på familjesammankomsterna vilket kan bli jävligt tradigt i längden. Anyway, förhoppningsvis lyckas jag låta bli att dricka för mycket och bli pinsam i år. Det vore trevligt som omväxling.

Tog en "snabblunch" på stan med Anna-Carin förut. Den blev ganska lång, men trevlig. Hon är en så himla mysig tjej. Det är härligt med nya vänner!

Tillsist, en helt urbra jullåt. Lyssna och njut och var glada! Jag vet att jag är helt odräglig så här års, jag älskar julen och blir helt äckligt käck och gör en massa saker som jag normalt bara skulle fnysa åt.
Jag lovar att återgå till mitt vanliga cyniska jag på nyårsdagen.