20.1.12

Jag klarade det!

Jag blev inte godkänd på tentan, utan VÄL GODKÄND! Jag måste verkligen sluta tvivla på mig själv, för när det verkligen gäller så gör jag ju bra ifrån mig. Gång på gång. Onödigt att jag måste ha kniven emot strupen för att verkligen ge 100% bara. Antar att det får bli någonslags nyårslöfte att sluta upp med det.

Hur som haver, nu känns det förjäkla fint! Det har varit en lång, sömnlös och ångestfylld vecka full av tvivel och oro inför framtiden.
Helt i onödan, förstås. Men nu struntar vi i det! På måndag börjar jag terminens första VFU-period och det ska bli så himla roligt att få komma ut och jobba igen! Det här har varit en hemsk termin, den värsta på hela utbildningen sägs det, och nu är den över. Jag klarade den och nu ska jag ge 200% under våren. Det blir nästan bara praktik (3 veckor i skolan totalt under hela terminen) och två ynka tentor varav endast den första är spärr på. Tror det kommer att bli en kanonvår!

Nu ska jag njuta av en ledig helg tillsammans med mina fina kids. Jari är minsann iväg på spa med jobbet idag, så jag och ungarna får roa oss på egen hand. Fredagsmys deluxe med en glad och nöjd mamma blir det. Tjoho!

Regrets collect like old friends
Here to relive your darkest moments
I can see no way, I can see no way
And all of the ghouls come out to play
And every demon wants his pound of flesh
But I like to keep some things to myself
I like to keep my issues drawn
It's always darkest before the dawn...


Nya mottot?

17.1.12

Januari

Finns det något värre? Det är grått, mörkt och dystert. Barnen är förkylda och jag är trötttrötttrött.

Väntar på det där förbannade tentaresultatet med andan ständigt i halsen. Tydligen kommer vi inte få veta förrän på fredag och då är det 48 timmar kvar tills jag antingen ska ut på 8 veckors praktik eller blir sysslolös. Nu ska man inte jämföra äpplen och päron, men tänk om man skulle implicera samma grej på en verklig arbetsplats. "Du får kanske sparken på fredag, med omedelbar verkan. Tyvärr orkar vi inte ta reda på om det faktiskt är så förrän dess. Vi hör av oss när vi vet. Tack och hej!"
OM jag klarar tentan, vilket jag såklart hoppas av hela mitt hjärta, så måste jag omstrukturera hela min vardag över helgen. Nya fritids och dagistider, fixa en bil (eftersom bussitiderna inte funkar med arbetstiderna) så att jag kan pendla till SÄS, ställa om till att jobba heltid. Det är under all kritik att vi inte får veta förrän med så kort varsel.

Sökte åtminstone ett jobb i söndags, och fick komma på intervju redan igår. Jag tror den gick bra för jag skulle höra av mig så fort jag visste hur det gått med tentan och det verkade som om den tjänsten skulle tillsättas pronto. Så förhoppningsvis har jag ett vikariat här uppe på Ängabogården om det skiter sig. Bara 5 minuter hemifrån. Bara att slippa pendla. Vi får se.
Men just att inte veta, att inte kunna planera något utan bara vänta gör mig smått tokig just nu. Känner mig maktlös och hjälplös och vill kunna ta tag i och styra upp situationen. Istället blir jag lamslagen och vill bara sova fram tills att jag får veta. Att inte veta vad man gör nästa vecka liksom... Det känns inte okej, alls.

15.1.12

Just nu:

Är jag svårt inredningsnödig. Jag vet inte om det är den mörka årstiden eller vad, men jag känner ett pockande behov av att göra om och ljusa upp. Jag vill ha bort fulfurun i hallen och måla både tak och trappa vittvittvitt. In med massa ljus och spotlights under trappan och typ någon sådan här tapet:



Köket vill jag också fixa. Jag vet inte vad dom förra husägarnas problem är, men alla våra tapeter är beiga! Finns det något tråkigare? Jag vill ha sådana här tapeter:

Plus en sådan här fondvägg:

Dessutom vill jag slänga ut våra stora klumpiga köksmöbler, som visserligen är jättefina men som tar otroligt mycket plats (de kommer få bo i uterummet istället) och byta ut dem mot ett runt bord, pinnstolar och en kökssoffa och allt ska jag måla i härliga ljusa pastellfärger. Soffan får gärna se ut som den här (och resten av möblerna ska vara i samma stil):


Som tur är är min kära karlslok helt med på tåget, så under våren ska nog dessa båda projekt sättas i verket. Segt att göra det själva bara. Trappan måste slipas och bara det är ju ett helhelgsprojekt. Men det blir fint när det blir färdigt!
Sedan har vi ju toaletten, golvet i vardagsrummet och i princip hela övervåningen som också ska fixas. Men en sak i taget är väl det bästa, antar jag...

13.1.12

This time baby, I'll be bulletproof.

Imorgon gäller det! Tentan med stort T. Den jag måste klara för att inte behöva ta studieuppehåll under våren. Farmakologijävel. Receptorer, verkningsmekanismer, preparatnamn och aktiva substanser. Jag lovar att man kan bli galen för mindre. Om jag klarar den här nu så är det praktik resten av terminen som gäller. Först på en psykavdelning på SÄS i åtta veckor, sedan somatisk praktik, förhoppningsvis på Alingsås lasarett. Jag vill klara tentan! Jag måste klara den. Jag tror att jag klarar den och då kommer jag att göra det. Jag har pluggat i princip dygnet runt den senaste veckan, mer än någonsin tidigare. Nu kan jag bara hoppas att det räcker. Det måste det faktiskt göra! Håll tummarna för mig på lördag vid tiosnåret, för då jävlar smäller det och jag ska vara FIERCE!