14.7.12

Görmänny, baby!

I februari stack jag och Jari på vuxenkryssning till Tyskland. Såhär såg det ut då.

Hytten var finare än fisken och sängen var hemskt skön och barnfri.
Vi fick så mycket frukt, choklad och champagne som vi ville ha. Gissa om vi var fnissiga när det var dags för middag.
På morgonen efter att vi ätit världens största frukost rullade vi av båten och åkte till ett jättestort köpcentrum där man kunde handla det mesta. Glass till exempel.
Det var kalltkalltKALLT i Kiel så medan vi gick runt och letade efter ett matställe passade vi på att värma oss med en chailatte inne på Starbucks.
Det tog oss nästan hela eftermiddagen att hitta ett ställe som hade vegetarisk mat och när vi väl lyckades missförstod de beställningen så att jag bara fick pommes utan nånting till. Men Jari var snäll och delade sin mat med mig. Tyskland i all ära, men maten och språkförståelsen sög ju nått alldeles makalöst...

...Så på kvällen efter att vi värmt upp oss med en lång och väldigt varm dusch följt av mer champagne under täcket i den sköna sängen var det dags för avsmakningsmeny, och då var vi hungriga som björnar! Köttet bytte vi ut mot fisk, förstås.
Massor med vin! Och en öl.
Kort på en som tar kort. Tydligen skulle vi njuta LÄNGE av de olika vinerna mellan rätterna, och det är ju bra om man inte är dödshungrig.
Halvvägs genom femrättersmiddagen skulle vi äta glass! Det tyckte vi arbetarungar var jättemärkligt.
Sedan var vi snurriga och mätta och hade en spännande kväll på färjan innan vi landade i Götlaborg igen efter en väldigt bra weekend.

Inga kommentarer: