31.7.10

Pepp!

Jari står i duschen, jag färgar håret och dricker ett glas vin. Hade supertrevligt igår. Michael hade gjort egen sushi som var supergod och sällskapet var toppen! Även om Jari i vanlig ordning förivrade sig och blev tokfull. Jag var däremot nykter som en spik och mår således toppen idag. Det ska bli så roligt att gå på bröllop! Heil kärleken!

30.7.10

Sömnlös.

Det värsta med nattjobb är att vända tillbaks dygnet. Så nu sitter jag här och borde sova, men är tvärpigg. Funderade på att betala räkningarna men blev så deprimerad av blotta tanken att jag skjuter upp det tills imorgon. Kort sagt är jag uttråkad och så här dags är internet tomt på folk att umgås med. Som fina Linda skrev på fejjan idag: "Tänker att Facebook trots allt är väldigt gemytligt. Ett gigantiskt kafferep man inte behöver borsta tänderna för." Tyvärr tog kaffferepet slut innan mig idag, och nu är jag rastlös bortom alla rimliga gränser. Alltså är detta ett blogginlägg helt tomt på innehåll i brist på annan sysselsättning.

Jag hoppas att det inte regnar imorgon, så att jag kan ta med mig ungarna ner på stan och köpa ett svart sidenband, ta en fika med dem kanske. Sedan ska de åka till mamma över helgen. Hon har varit på mallis och har barnbarnsabstinens.
Vi ska ägna fredagkvällen åt att äta sushi i Horla, och sedan ta ett glas vin eller två hemma hos fina vänner i stan. Och på lördag blir det bröllop vilket jag tror och hoppas kommer att bli jättekul. Jag är en riktig sucker för bröllop, fast jag inte ville ha ett (ordentligt) själv*. Men jag går gärna på andras! Jag har köpt en fin klänning, ska dricka lagom mycket vin och kyssas hemskt mycket med min egen karl. Och dansa. Det ska bli fint. Jag kommer säkert att gråta en skvätt också.
Sedan ska jag jobba på söndagkväll igen. Men det tar vi då. Nu tänker jag bara njuta av vad jag misstänker kommer att bli en toppenhelg!
Nu ska jag ta en dusch och försöka sova.

*För de som inte känner till det så gifte jag och Jari oss under Roskildefestivalen 2006. Småfulla och endast i närvaro av några få kära vänner, vilket passade mig utmärkt. Måste ju dessutom tillägga att Gun´s and roses spelade på min bröllopsfest, och det är det mig veterligen inte särskilt många som kan skryta med!=)

24.7.10

I´m so lonely I could DIE.

Jag är värdelös på att vara ensam. Idag är första gången på evigheters evighet jag är ensam hemma en hel dag. Och jag AVSKYR det! Har alltid gjort. När jag bodde hemma hatade jag det också. Märkligt va? Tonåringar brukar väl vilja vara själva, men inte jag. Sedan flyttade jag till Jari och blev med både katter och barn. Jag har aldrig levt själv, så jag har väl inte lärt mig, helt enkelt. Jag vill ha familj omkring mig. Kärlek, bråk och liv och kramar. Annars blir jag snabbt rastlös och känner mig övergiven. Det känns som om jag är den sista människan på jorden. Det är inte ens det att jag vantrivs i mitt eget sällskap, jag trivs fint med mig själv. Men jag vill veta att mina människor är nära mig, vill kunna sträcka ut armen och röra vid dem. Eller så vill jag vara den som lämnar dem i trygg förvissning om att de är hemma och väntar på mig. Helknäppt.

Så idag försökte jag låtsas att mitt liv tagit en annan vändning. Att det bara var jag och att jag aldrig träffat världens underbaraste man och fått världens finaste ungar med honom. Det gick sådär. Usch vad deprimerande att tänka sig mig i en tvåa någonstans, alldeles ensam. Jobba, träffa vänner emellanåt. Glo på TV. Gå på krogen och ta hem en kille att pippa med, hoppas att han ska höra av sig, vilja mer och bli besviken gång på gång. Göra mig till åtlöje. Näe fy fan vilken trist och ihålig tillvaro. Jag har det rätt fint som jag har det. Det passar mig.

Såg en bra film idag, som jag av någon anledning missat. Det blir så ibland. Den var söt och trasig och snyggt gjord och med en hel drös av skådisar jag älskar. Sådana filmer gillar jag.
Idag är jag sur och gnällig och I-landsproblematisk igen. Min mormor har barnen sedan igår och ska ha dem tills imorgon. Jari är på Hasses svensexa och jag skulle vart på Cristels möhippa nu. Helgen kunde alltså varit helt suverän. Möhippor är ju bland det roligaste som finns! Sedan skulle jag och Jari mötts upp hemma och efterfestat tills gryningen. Igårkväll kunde vi gått ut och ätit och kanske gått på bio. Imorgon kunde vi ätit frukost i sängen och bara myst och myst och myst. Men näe. Istället jobbar jag hela helgen. Snacka om slöseri med barnledighet. Jag är så hiskeligt bitter idag.

22.7.10

Fick en kommentar om huruvida jag sett den nya Twilightfilmen Eclipse än. Det har jag ju såklart. Och den var bra, även om jag fortfarande tycker att första filmen är den enda som ens är i närheten av böckerna. Men istället för att tjata om det tänkte jag lägga upp några bilder som jag hittade på en hata Twilight-sida och som jag inte kunde låta bli att garva åt. Det är ganska festligt att människor orkar lägga så mycket energi på att ogilla något. Det är ju inte direkt obligatoriskt varken att läsa böckerna eller se filmerna. Så varför bry sig? Bilderna är å andra sidan skitroliga men ni skulle se den här sidan.. Att ägna så mycket tid på att driva en antitwi-sida måste bottna i någon slags avund. Anyway:






Särskilt den översta och den understa är ju helt awesome! Hahaha.

17.7.10

Nu är min "semester" slut. Fick ju trots allt jobba lite under den, men ändå. Nu har jag 16 nätter plus 5 dagpass att se fram emot innan skolan börjar. Hade lite planer på att söka en nattjänst som är ute på min arbetsplats... Men inatt när jag gjorde första natten och kolllegorna frågade så bestämde jag mig helt plötsligt för att inte söka den. Helt enkelt för att jag inte vill. Jag är så jävla färdig med det där nu. Så färdig att jag hellre drar på mig flera hundratusen i studielån än jobbar kvar där. Och känner man så, ja då är det faktiskt inte värt det. Nu vill jag göra något helt annat, något nytt. Jag har arbetat där sedan jag var tjugo och om man bortser från sommarjobb och en del timvik innan jag blev fastanställd så är det det enda jobb jag haft. Det hade visserligen vart skitbra, för man gör 7 nätter på 3 veckor så det hade antagligen funkat med plugget och så där... Men blotta tanken fick ett stort svart hål att öppna sig inuti mig. Så nej. Jag kommer att stå kvar som timvikarie och jag hoppas att chefen vill göra om min tjänst så att jag kan jobba kvar var tredje hel. Det är lagom, det fixar jag. Mer än så pallar jag inte. Nu vill jag bara vara student-Jenny och slippa resten.

Annars trivs jag bra med att jobba natt. Det är så lugnt, så tyst.
Jag gillar känslan av att gå ut och ta en cigg precis innan solen går upp och veta att det nästan bara är jag som är vaken. Men så fort jag jobbat färdigt ska jag sluta röka igen. Har hållt upp under både graviditeter, amning och mammaledigheter, men så fort jag kommit tillbaks till jobbet har jag börjat igen. Att sluta röka (igen) blir en del i processen. Jag känner mig färdig med det också, en gång för alla. Och det här gången är det MITT beslut och inte ett jag tar av hänsyn till att det bor en annan person i min kropp.
Jag vill gärna leva som jag lär och om jag nu ska bli sjuksyrra så rimmar det ganska illa med ett cancerframkallande beroende. Dessutom skäms jag över att vara en såndär mamma som röker. Jag gör det visserligen inte mycket (mest på jobbet) och inte när barnen är i närheten. Men ändå.

Sammanfattningsvis känns det som att det bara kan bli bättre nu. Friskare och gladare, fy fan vad bra! Nu räknar jag ner.

12.7.10

Nurse Jenny at your service!

Personnr 19850131**** Du har tackat Ja till följande utbildningar: 1. HB-02600 - Sjuksköterskeutbildning 180.0hp,Utbildningsprogram, Högskolan i Borås, Poängbidrag 30.0, Antagen

Jag kom in! På mitt förstahandsval, på första antagningen! Jag är så bäst.
Och så himla, himla tokglad! Jag hade gråtit ögonen ur mig om jag inte kommit in.
Nu slipper jag gå till ett jobb jag egentligen inte trivs med mer. Istället får jag bli det jag vill och göra något jag redan vet att jag tycker om att göra. Det ska till och med bli roligt att plugga i tre år framöver. Den här våren har varit så slitig, så full av förväntan som tärt och tärt på mig. Nu kan jag andas igen, och räkna dagarna tills jag får börja på högskolan. Högskolan! Ja jädrars. Sen kan jag glida runt och se ut såhär resten av livet:


(Eller nja.. Egentligen kommer jag ju att få glida runt i en ljusblå pyamas på arbetstid resten av livet. Men jag kommer att känna mig som den toksnygga bruden på bilden.)

11.7.10

En semesterslöhet utan dess like har drabbat det Kuittianska residenset.
Vi gör mest ingenting. Melvin leker med sina sommarlediga vänner här i kvarteret så honom ser vi knappt röken av. Lovis pular med sitt och verkar trivas alldeles ypperligt med att inte göra något alls. Jag och Jari sover länge, läser böcker i uterummet, kramas och ser lojt på när diskberget växer och dammråttorna förvandlas till dammhästar. Det gör inget, det är fint så. Jag trivs med att vara ledig. Jag gillar ljuset och värmen och hur det får mig att må. Igår låg jag i sängen en jättelång stund och bara glodde på träden utanför. Emellanåt när vi blir för varma så går vi ner till sjön och badar. På kvällarna grillar vi. Antingen själva eller med trevligt sällskap. Och jag vill inte börja jobba igen på fredag. JAG VILL INTE! Jag vill fortsätta slöa, fortsätta läka. Alltid må så här fint.

Festivalen var tokrolig, för övrigt. Vår luftmadrass gick dock sönder så nu skulle jag behöva köpa en ny höft, men annars var det helt toppen! Är för sommarlat för att orka skriva så mycket mer om det just nu. Ska ladda upp lite bilder, när jag orkar.