1.11.09

När amerikat för en omväxlings skull segrar över Svedala.

"Vi bor i USA sa sjalvklart firade vi igar, det ar verkligen en jatterolig dag for barnen.

Halloween i USA ar en superharlig hogtid, det ar synd att sa manga verkar ha en snedvriden och trakig uppfattning i Sverige. Man gor aktiviteter under hela okt. som har med Halloween att gora, som att aka till en pumpkin patch dar barnen far plocka sina egna pumpor och aka holass och plocka applen tex. Sedan kan man aka till Haunted Houses, hay mazes osv. Man kan ocksa aka och se hundratals (tusentals) pumpor utskurna och utsmyckade och tanda i skymningen pa lokala bondgardar tex.

Manga kvarter ar kanda for att ha riktigt bra dekortationer, de som bor dar slar pa stort och dekorerar husen med spindelvav, spoken, skelett, kyrkogardar, pumpor etc, och klar ut sig sjalva och ger ut godis till alla som kommer. Det ar jattetrevligt att ga runt och titta pa och se alla andra utkladda, och det ar valdigt spannande och roligt och lite kittlande laskigt for barnen.

Vi hade en litet pre- trick or treating party hos oss igar, bade barn och vuxna var utkladda, i skymningen gick vi ut i vart kvarter och det var roligt for barnen att ga tillsammans. De hus som inte har nagra lampor tanda eller nagra dekorationer ringer man inte pa, enkelt for alla. Och man kan vara utkladd till vad som helst, det behover inte vara laskigt. Det ar jattekul att se vad kreativa manga ar. Halloween rocks helt enkelt!"


Alltså, det här låter ju så himla mysigt och härligt. Underbart med en tradition som tar in lite mörker och skräck tycker jag (som bekant har ett osunt förhållande till dylika företeelser) och som alla som vill är med på, och dessutom som löken på laxen, inte har något särskilt med kristendom att göra. Att hedra sina döda och njuta av lite skräck tycker jag dessutom borde fungera utmärkt att kombinera.
Så varför, VARFÖR firar vi inte Halloween här i Sverige, the american style?

Här är det nån slags avslagen ursäkt för att halvtonnisar ska få springa runt och hitta på en massa odrägliga hyss. Vi firar varje år, men det blir ju inte direkt någon folkfest eftersom vi är de enda i kvarteret.
Kom igen nu!

Inga kommentarer: